Europski juniorski kup u Rijeci (04.-05.05.2024.) okupio je 253 natjecateljica i natjecatelja iz 19 država, a zagrebačke judašice izborile su tri medalje.

Jana Cvjetko (-70) iz JK „Black Belt BB“ u prvom kolu je bila slobodna, a drugom kolu upisuje pobjedu nad Alohe Verdonk (NED). U polufinalu Jana ostvaruje pobjedu nad Annemarijne Ploeger (NED) i dolazi do finala. U finalnoj borbi nije uspjela naći rješenje protiv iskusnije natjecateljice Nike Koren (SLO) i u konačnici osvaja srebrnu medalju.

Nika Jakuš (-78) iz JK „Panda Zagreb“ kao druga nositeljica u kategoriju preskače prvo kolo i u drugom kolu pobjeđuje Rossane Tocci (ITA). U polufinalu pobjeđuje kolegicu iz reprezentacije Lorenu Perković (CRO) i dolazi do finala. U finalu se susreće sa Sofijom Pajić (BIH) i uvjerljivom pobjedom dolazi do zlata.

Lorena Perković (-78) iz JK „Zagreb“ također preskače prvo kolo i u drugom kolu susreće Mašu Završnik (SLO) koju uvjerljivo pobjeđuje. U polufinalu Lorena Perković upisuje poraz od kolegice iz reprezentacije Nike Jakuš (CRO) koja je ovaj put bila bolja, međutim Lorena je u borbi za broncu pokazala svoju kvalitetu i uvjerljivo pobijedila Eleonoru Giusti (ITA) te tako osvojila treće mjesto.

Čestitamo svim judašicama i judašima!