Proteklog vikenda, 02.-03.03.2024. godine, u Sarajevu je održan Europski kup za juniore i juniorke. Natjecanje je okupilo 295 natjecateljica i natjecatelja iz 21 države, a zagrebačke judašice izborile su se za tri medalje.

Nina CVJETKO (-63) iz JK „Black Belt BB“ u prvom kolu gubi od izvrsne mlade Ilariie TSURKAN (UKR), međutim vraća se uvjerljivom pobjedom nad Jelenom NISAVIĆ (SRB), a zatim pobjedom nad uvijek jakom reprezentativnom kolegicom Nikom MARKULIN (CRO). U borbi za broncu bila je bolja od Emilie WOLKOWICZ (POL). S upisane tri pobjede i jednim porazom Nina osvaja brončano odličje.

Jana cvjetko (-70) iz JK „Black Belt BB“, kojoj je ovo ulazna juniorska godina i koja je promijenila težinsku kategoriju, u prvoj borbi upisuje pobjedu nad domaćom predstavnicom Nejrom ŽUTIĆ (BIH). U drugom kolu na kazne gubi od Tayle GRAUER (GER), a nakon toga upisuje još tri pobjede nad Hatice KOCYIGIT (TUR), Sarom ŠANČIĆ (CRO) i Korinom DŽIDIĆ (BIH) te tako osvaja brončanu medalju i mjesto na postolju.

Nika Jakuš (-78) iz JK „Panda Zagreb“ odlično otvara natjecanje pobjedom nad Kevser DILBIRLIGI (TUR). U polufinalu Sofija PAJIĆ (BIH) je ovaj put bila bolja, međutim Nika je u borbi za broncu pokazala svoju kvalitetu i uvjerljivo pobijedila Melinu KANELLOPOULOU (GRE) te tako osvojila treće mjesto.

Čestitamo!